Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Για όσους καταλαβαίνουν κινέζικα-ECOO E04 Aurora


Τι και αν δεν πρόκειται να έρθει επίσημα ποτέ στην χώρα μας, εμείς το εντοπίσαμε στο Coolicool.com, τους το ζητήσαμε και πολύ ευγενικά το έστειλαν χωρίς δισταγμό. Ο λόγος φυσικά για το κομψό, πανίσχυρο και ιδιαίτερα εύχρηστο ECOO E04 Aurora, μία δυνατή πρόταση από τους Κινέζους στην κατηγορία των phablets.

Προφανώς και δεν πρόκεται για το ταχύτερο smartphone της αγοράς, ούτε για το πιο πλήρες στα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Σίγουρα όμως ανήκει στα best value for money μοντέλα της άγνωστης μέχρι σήμερα ECOO, με τιμή τελική που αγγίζει τα 178 ευρώ από το Coolicool.com. 

Πως τα πήγε το κομψό, εντυπωσιακό «Aurora» τελικά; Αξίζει το ενδιαφέρον σας; Την απάντηση θα την βρείτε στην hands on παρουσίασή του, στις σελίδες του My Devices.


Όχι ότι παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά το πακέτο της ECOO είναι συμπαθητικό. Τόσο απλά. Δεν θα βρείτε πολλά ιδιαίτερα αξεσουάρ, μόνο το απολύτως απαραίτητα, άντε και δώρο ένα screen protector για το νέο σας απόκτημα. Έτσι ανοίγοντας τη συσκευασία σας περιμένουν:

• Η συσκευή,
• Μία μπαταρία 3000 mAh (με εντυπωσιακή αυτονομία)
• Ένας φορτιστής ταξιδίου και ευρωπαικός αντάπτορας για την πρίζα
• USB καλώδιο φόρτιστης/sync
• Εγχειρίδια χρήσης
• Screen protector δώρο
thumbnail
Αυτά. Καλά και συμπαθητικά όλα, με την μπαταρία των 3000 mAh να κλέβει τις εντυπώσεις τόσο στην ονομαστική της χωρητικότητα, όσο και στην πράξη, με την αυτονομία που προσφέρει. Η τιμή της συσκευής άλλωστε (178€) κάνει τα υπόλοιπα και χαρίζει εύκολα ένα χαμόγελο ικανοποίησης στα χείλη σας.

Εξωτερικά χαρακτηριστικά 

Tο ECOO E04 είναι με διαφορά ένα από τα πιο ποιοτικά και καλοφτιαγμένα «made in China» smartphones που μου έχουν στείλει οι Κινέζοι φίλοι μας. Η πλάτη του είναι κατασκευασμένη από ανάγλυφο πλαστικό υλικό με εξαιρετική υφή και αίσθηση ενώ το υπόλοιπο του σκελετού του, σίγουρα ικανοποιεί στο μέγιστο βαθμό, ειδικά όταν ξέρεις ότι έδωσες 178 ευρώ για να το αποκτήσεις.

thumbnail
Κομψή και με πολύ καλή γωνία θέασης αποδεικνύεται η IPS οθόνη της συσκευής, το μέγεθος της οποίας αγγίζει τις 5,5 ίντσες και η ανάλυσή της μας… ικανοποιεί απόλυτα με τα 1080 x 1920 pixels της, προσφέροντας εξαιρετική λεπτομέρεια σε καθημερινή χρήση, παρά τις 5,5 ίντσες του μεγέθους της. Η φωτεινότητά της είναι ισάξια καλή, με μικρά φαινόμενα αντανάκλασης να κάνουν την εμφάνισή τους όταν πέφτει το φως του ήλιου πάνω της, αλλά ΟΚ, δεν είναι ούτε η πρώτη οθόνη που συμπεριφέρεται έτσι και σίγουρα, ούτε η τελευταία.
Οι διαστάσεις του 4G/LTE μοντέλου είναι συμπαθείς στα 156.7 x 77.5 x 9.3 χιλιοστά, ενώ το βάρος του (160 γρ.) είναι ικανοποιητικό - σε σχέση πάντα με το μέγεθος του μοντέλου, χωρίς σε καμία περίπτωση να μπορώ να πω οτι με κούρασε στο χέρι. Η συσκευή είναι πανέμορφη άλλωστε, εύχρηστη ακόμα και κάτω από πιεστικές συνθήκες εργασίας, έτσι το βάρος θα ενοχλήσει μόνο όσους ψάχνουν κάτι αρκετά ελαφρύ και άνετο στην μεταφορά.
thumbnail
Προφανώς και τη μεγαλύτερη εντύπωση κάνει στη συσκευή ο αισθητήρας αποτυπωμάτων που δεσπόζει κάτω από την οθόνη, τοποθετημένος ανάμεσα από τα δύο softkeys για την εμφάνιση του μενού και την μετάβαση ένα βήμα «πίσω». Δεν είναι και... TouchID αισθητήρας αναμφίβολα, ούτε και αποτυχία φυσικά. Χρειάζεται 3-4 φορές εκμάθησης (να προσθέσετε δηλαδή 3-4 διαφορετικά αποτυπώματά σας) για να ξεκλειδώνει την οθόνη (αλλά και επιλεγμένες εφαρμογές) με την πρώτη... χωρίς να σας ζητάει μετά να βάλετε τον εφεδρικό κωδικό ξεκλειδώματος. Η χρήση του πλήκτρου-αισθητήρα αποτυπωμάτων όμως είναι διπλή, αφού χρησιμεύει και σαν κεντρικό πλήκτρο μετάβασης στο αρχικό μενού, με μέτρια απόκριση όμως και λίγο σκληρή συμπεριφορά σε καθημερινή χρήση.
thumbnail
Για τους λάτρεις της υψηλής αυτονομίας, η πίσω πλευρά του ECOO E04 θα σας ικανοποιήσει. Εκεί θα βρείτε τις υποδοχές για τις δύο κάρτες SIM (μία SIM και μία micro SIM) με 4G/LTE υποστήριξη (WCDMA 900/2100MHz, FDD-LTE B1/B3/B7/B20, GSM 850/900/1800/1900MHz) - μόνο για μία από τις δύο κάρτες όμως - αλλά και την μπαταρία των 3000 mAh που καταφέρνει να του χαρίσει - εύκολα- 4 περίπου ώρες ενεργής οθόνης, μέχρι να αγγίξει το 0% η μπαταρία του. Ακόμα και με απαιτητική χρήση πάντως, θα βγάλει εύκολα μία ημέρα και... κάτι παραπάνω 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Με τον οκταπύρηνο Mediatek MTK6752 στα ενδότερα και κάθε πυρήνα του χρονισμένο στο 1.7GHz, το ECOO E04 και τα 3GB RAM του, τα πάνε εντυπωσιακά καλά σε επιδόσεις, αγγίζοντας τις 40594 μονάδες στο AnTuTu benchmark για παράδειγμα.

Η συσκευή βασίζεται στην έκδοση Android 4.4.4, με όλα όσα θα περίμενε κανείς από την έκδοση KitKat, σύμφωνα με την εταιρία όμως αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Android 5.0 Lollipop μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα (προσοχή, το γράφω με κάθε επιφύλαξη αφού δεν υπάρχει επίσημη ημερομηνία). Το UI είναι αλλαγμένο μόνο στα εικονίδια, έτσι δεν διαφέρει σημαντικά από αυτό των vanilla Android 4.4 smartphones, πράγμα που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι αρχάριοι. Διαθέτει πληθώρα από έξυπνες λειτουργίες για τους λάτρεις των gimmicks (smart wake, gestures, αναγνώριση αποτυπωμάτων κ.α.) ενώ τα 3GB RAM της συσκευής, κάνουν την πλοήγηση άνετη, χωρίς προβλήματα ή περιορισμούς.
Όπως σας αποκάλυψα  , το ECOO E04 Aurora διαθέτει 3GB μνήμης RAM, το οποίο θα φανεί υπεραρκετό σε κάθε τύπο χρήστη, όσο απαιτητικός και αν είναι. Για αυτό τον λόγο άλλωστε η τιμή του αγγίζει τα 178 Ευρώ και χαρακτηρίζεται ως... ελαφρώς τσιμπημένη για made in China κινητό. Αναμφίβολα όμως, τα αξίζει με αυτά τα specs, όπως θα δείτε. Σε καθημερινή χρήση όλα λειτουργούν ομαλά και το τελικό «πρόσημο» κατά την άποψή μου είναι θετικό, αφού η αίσθηση που σου αφήνει το μοντέλο της ECOO είναι αυτή της πολυτέλειας (ναι παρά τα πλαστικά σε ολόκληρο τον σκελετό) και της ευχρηστίας. Η οθόνη θα ήθελα να είχε βέβαια λίγο καλύτερη φωτεινότητα - ειδικά τώρα που «ανοίγει» ο καιρός, αλλά ΟΚ, δεν μπορώ να πω οτι απογοητεύει κιόλας.
Η συσκευή που έφτασε στα χέρια μου διαθέτει 16GB εσωτερικού χώρου (12,65GB από αυτά είναι διαθέσιμα μετά την πρώτη ενεργοποίηση), διαθέτει όμως microSD υποδοχή με μέγιστη χωρητικότητα 32GB, ενώ υποστηρίζει Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 4.0 τεχνολογίες, προσφέρει USB OTG συμβατότητα και διαθέτει έναν GPS πομποδέκτη (με A-GPS) που του χαρίζει εξαιρετικές επιδόσεις σαν συσκευή πλοήγησης. Άμεσο lock στίγματος και πολύ καλή ευαισθησία για χρήση σαν navigation στο αυτοκίνητο.
Προσφέρει παράλληλα μια «καλή» κάμερα με ανάλυση 16.0Mpixels αλλά αργό framerate στη λειτουργία viewfinder που προσωπικά δεν με εντυπωσίασε. Διαθέτει όμως HDR λειτουργία, LED φλας αρκετά δυνατό, αυτόματη εστίαση, geo tagging λειτουργία και λήψη φωτογραφιών με αναγνώριση προσώπου. Οι επιδόσεις της είναι ΣΙΓΟΥΡΑ καλύτερες από αυτές άλλων «Κινέζικων» εταιριών, όχι όμως αντάξιες άλλων state of the art smartphones της αγοράς. Τα videos που καταγράφει αγγίζουν Full HD ανάλυση αλλά με μέτριο fps, ενώ μπροστά θα συναντήσετε την βοηθητική (τρόπος του λέγειν) κάμερα, με ανάλυση 8.0MPixels για πολύ καλά - και φωτεινά- selfies!
Τέλος κάνω την κλασσική μου αναφορά στα της γλώσσας και της υποστήριξης που προσφέρει η συσκευή: Ελληνικά λοιπόν υποστηρίζει πλήρως, τόσο στο πληκτρολόγιο όσο και στο UI, ενώ Google Play υπάρχει, μαζί με τα υπόλοιπα καλούδια της Google, χωρίς προβλήματα. 

Συμπέρασμα


H άγνωστη μέχρι χθες (για εμένα τουλάχιστον) ECOO, κατάφερε να σχεδιάσει ένα δυνατό, κομψό smartphone με εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά, οκταπύρηνο SoC, 3GB RAM, FHD οθόνη 5,5 ιντσών και η τιμή - από το Coolicool.com που δεν ξεπερνά τα 178€. Ακόμα και σε αυτά τα λεφτά πάντως, είναι απλά «έγκλημα» να αδιαφορήσετε για αυτό μπροστά σε άλλες πανάκριβες προτάσεις της ελληνικής αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου